Wajong uitkering aanvragen

Wajong uitkering aanvragen via internet

Hoe kan ik een Wajong uitkering aanvragen? Via het internet een Wajong uitkering aanvragen? In dit artikel geven wij een antwoord op deze vragen zodat u niet meer langer hoeft te zoeken naar antwoorden. Het aanvragen kunt u namelijk erg eenvoudig het internet doen. Wij zullen u zo dadelijk vertellen welke stappen u daarvoor moet nemen.

DigiD account

Tijdens het aanvragen van een Wajong uitkering is het heel handig als u een DigiD account heeft. De aanvraag zal namelijk een stuk sneller verlopen als u zo’n account heeft. Als u nog geen DigiD account heeft dan kunt u heel eenvoudig een DigiD account aanvragen via het internet. U doet dit via de website digi.nl/aanvragen. U ontvangt uw login gegevens vervolgens binnen 5 werkdagen in huis.

Persoonlijke gegevens verzamelen

Nadat uw DigiD account gereed is heeft u enkele persoonlijke gegevens nodig voordat u de aanvraag voor een Wajong uitkering kunt gaan doen. Zo heeft u uw IBAN rekeningnummer nodig. Dit is ook gelijk de bankrekening waarop de Wajong uitkering zal worden gestort als de aanvraag goedgekeurd wordt. Naast het rekeningnummer heeft u ook uw persoonlijke burgerservicenummer nodig. Dit nummer vindt u op uw paspoort of identiteitskaart. Houdt ook de gegevens bij de hand over uw school. De naam van de school, de opleiding en de periode heeft u nodig. Ook heeft u gegevens nodig over uw handicap of ziekte. In welk jaar is er door een arts vastgesteld dat u een handicap of ziekte heeft? Houdt ook gegevens van uw arts bij de hand. Hoe heet hij/zij en waarin is hij/zij gespecialiseerd? De naam van uw huisarts en zijn/haar adres dient u ook door te geven. Houdt ook gegevens over uw tegemoetkoming scholieren of studie financiering bij de hand. Als laatste heeft u gegevens over eventuele opnamen nodig. Denk hierbij over de naam van de instelling, welke datum en wat de reden van de opname was.

UWV

Als u alle gegevens heeft verzameld kunt u de Wajong uitkering gaan aanvragen. Dit kan via de website UWV.nl. Wij wensen u heel veel succes bij de aanvraag en het wachten op een goedkeuring / afkeuring van de Wajong uitkering.